Mietitkö tiskijukan valintaa sinulle erityiseen tilaisuuteen, kuten häihin? Jos vastasit kyllä, sinun tulee käydä läpi useita huolellisia toimia ja olla valmis tekemään kotiläksysi, mikäli haluat varmistaa oikean valinnan.

Musiikki tärkeä tekijä

Mitä tulee juhliin ja muihin tapahtumiin, ei voida kiistää, etteikö musiikilla ja täten myös DJ:llä olisi niihin suurta vaikutusta. Kyseessä on “make it or break it”-tilanne, joten on syytä olla tarkkana, kun haussa on DJ bileisiin. Markkinoilla on paljon erityyppisiä levyjen soittajia, joten muutama perusasia on ainakin hyvä pitää mielessä.

Suunnittelu on kaiken A ja O

DJ:n tulee suunnitella tapahtuma etukäteen. Oikean tyyppisen musiikin tulee soida ei vaiheissa tilaisuutta, eikä turhaa epämukavaa hiljaisuutta saa syntyä. Valitse siis DJ, joka voi auttaa sinua näissä asioissa.

Sen lisäksi, että soittaja on paikalla tapahtumahetkellä, antavat he yleensä sinulle myös henkilökohtaista huomiota suunnittelun ja keskutelun merkeissä. Jos live-tapaaminen ei onnistu, niin kommunikointi voidaan hoitaa puhelimitse tai sähköpostilla. Etukäteissuunnittelun arvoa ei voi korostaa liikaa. Lisäksi DJ:n tulee olla pukeutunut oikealla tyylillä. Persoonallisuus ja ulkomuoto on tärkeässä roolissa lavaesiintymisessä ja yleisön kanssa toimiessa.

Valitse kokenut DJ

Kokemuksella on suuri rooli DJ:n toiminnassa. Pyri siis valitsemaan paljon kokemusta omaava henkilö. On riskaabelia satsata aloittelevaan DJ:hin, vaikka heidän hintansa tuntuisivatkin houkuttelevilta. Ethän halua, että tärkeästä tilaisuudesta tulee tiskijukan harjoittelupaikka. Kokenut DJ maksaa yleensä hieman enemmän, mutta todennäköisesti muutama satanen maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Yleisö on pääroolissa

Pääroolissa olet sinä ja vieraasi. Soittajan tulee pitää tämä mielessä, sillä tilaisuus ei ole järjestetty DJ:tä varten. DJ:n tulee järjestää esiintyminen niin, että se viihdyttää niin tapahtuman pitäjää kuiun vieraitakin. Pysy loitolla DJ:stä joka pyrkii itse tapahtuman tähdeksi.

Yleisön tunnelman lukeminen ja ymmärtäminen on tärkeää. Oikeanlainen musiikki tulee perustua näihin seikkoihin eikä pelkästään esiintyjän omiin mieltymyksiin. Joskus hyvä DJ voi myös poiketa valmiiksi suunnitellusta kaavasta tämän takia.

Tekniset seikat

Bile-DJ:n tasoon vaikuttaa myös ilmiselvästi käytössä oleva laitteisto. Ennen kuin varaat DJ:n, varmista minkälainen kalusto hänellä on käytettävissään. Et ehkä ymmärrä teknisiä yksityiskohtia, mutta riittävä määrä valaistusta ja ääniefektejä on syytä kuulua pakettiin.

Kun kaikki edellämainitut seikat otetaan huomioon, voidaan todeta, että bile-DJ:n valinta ei ole suoranaisesti helppo tehtävä. Valintaprosessi tuleekin aloittaa jo hyvissä ajoin käymällä läpi useita eri vaihtoehtoja.

Similar Posts